Flesjes

Zwangerschapsmassage

Zwangerschap vraagt van je lichaam een voortdurende aanpassing aan de behoeftes van de groeiende foetus. Ook moet de komst van baby emotioneel, mentaal en praktisch worden voorbereidt; al met al een intensief proces waarbij je best wat support kunt gebruiken in de vorm van een weldadige en ontspannende massage.

Holistische massages zijn ook een uitstekende manier om het contact met je lichaam en met je baby te verdiepen en je zodoende voor te bereiden op de bevalling.

Indien er klachten zijn rond de zwangerschap zoals ochtendmisselijkheid, lage rug/bekkenpijn, vermoeidheid, slaapproblemen of vochtretentie, kan massage verlichting bieden, met name door deze te combineren met drukpuntmassage (zie Acupressuurpagina).

Alle behandelingen, inclusief de massageolie, worden specifiek afgestemd op de hogere gevoeligheid van een zwangere vrouw, en zijn mogelijk vanaf de vierde draagmaand tot de bevalling. Later in de zwangerschap maken we gebruik van kussens of massage in zijligging of op stoel.

Na de bevalling gaan je lichaam en jij weer door een grote overgang en kunnen energetische massages wederom een grote ondersteuning bieden.

Behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding vanuit een aanvullende verzekering (zie Tarieven/Vergoeding pagina).

ik ben in het bezit van een certificaat Zwangerschapsmassage.